Dag 5

Celeste was gisteren nogal vermoeid, en daarom hebben we haar goed laten rusten. Na een goede nacht lijkt ze vanochtend alweer een stuk relaxter.

Vandaag is een speciale dag, want dolfijn Chabelita is jarig: ze is 13 jaar geworden. Het gaat echt beter met Celeste, want zodra ze op het dock aankomt, wil ze meteen met Patrick het water in, naar Chabelita die in het water rustig ligt te wachten. De dolfijnen zijn de laatste dagen wat onrustig doordat moeder Bonnie in haar vruchtbare periode zit. Maar vandaag is Chabelita weer wat rustiger.

Elke dag wordt met Celeste voor en na de watertijd het lopen geoefend. Het lijkt steeds iets beter te gaan; de kracht in haar benen heeft ze wel, alleen is de balans er nog niet helemaal. Als ze vandaag het water in gaat, is ze meteen blij. Wat opvalt is dat ze heel veel aandacht heeft voor de dolfijn. Ze gaat eerst lekker rustig een paar rondjes zwemmen met Chabelita. Vervolgens doen Patrick en Marie even uit het water enkele loop- en mondmotorische oefeningen met haar. Daarna weer het water in: eerst gaat de jarige dolfijn voor Celeste dansen, en daarna weer samen grote rondjes zwemmen, waarbij Celeste haar handjes op de dolfijn houdt. Gezien haar brede glimlach geniet ze er echt van. Oma Mariet en opa Herman komen ook kijken en zien tevreden aan dat Celeste plezier heeft. Chabelita komt ook nog een aantal keer een bal brengen bij Celeste. Ze neemt de bal met twee handen aan en geeft deze even later weer terug aan de tuimelaar. Als afsluiting geeft Celeste Chabelita nog een paar dikke kussen op haar snuit. We gaan na de therapie met een voldaan gevoel terug naar het hotel.

We kijken uit naar de door de CDTC georganiseerde 'family swim' van vanmiddag: Joost gaat samen met Ruby en Kai (Celeste's nichtje en neefje) met de dolfijnen zwemmen.