Dag 6

In het weekend hebben we een autootje gehuurd en zijn we naar een paar mooie plekken geweest: Coral Estate, Westpunt en Lagun. We hebben ook heerlijk gegeten (en gedronken) bij Caña in Willemstad. 

 

We durven het nog niet goed te benoemen, bang dat het niet blijvend is, maar sinds een dag of drie eet Celeste van een bordje. Dit betekent dat ze haar bord laat staan en hier met haar handen direct vanaf eet, hetgeen ze nog niet eerder heeft gedaan. (Hiervoor gaven we haar eten aan of legden we het voor haar neer op tafel, omdat ze haar bakje of bordje altijd  weggooide of van tafel sloeg).

 

Vanochtend om acht uur begint de tweede week van Celeste's dolfijntherapie. Ze heeft er gelukkig weer zin in. Nadat ze enkele oefeningen heeft gedaan met de therapeuten, mag ze om half negen weer lekker het water in. De dolfijn heeft meteen haar volle aandacht. Chabelita groet Celeste eerst met haar staartvin, wat Celeste prachtig vindt. Dit heeft ze eerder nog niet  opgemerkt. Daarna lekker rondjes zwemmen met Patrick en Chabelita. Celeste geniet er zichtbaar van als de dolfijn voor haar danst, haar natspat en mooie geluiden voor haar maakt. Ook wordt de oefening met de bal weer gedaan, die ze wederom tot drie keer toe heel mooi met twee handen vastpakt. Daarna nog een paar rondjes zwemmen met de voeten op Chabelita, die inmiddels alles van Celeste lijkt te accepteren. Aan het einde geeft Celeste Chabelita nog een paar dikke kussen voordat ze het water uitgaat. De focus blijft deze week liggen op Celeste's mondmotoriek, haar balans voor het lopen en uiteraard de communicatie. Deze aspecten worden zowel voor als na de watertijd geoefend.