Dag 9

Vandaag krijgen we bezoek: Merel komt een dagje meekijken bij de therapie. Ze is stewardess bij de KLM, en heeft hiervoor speciaal een vlucht naar Curaçao aangevraagd. Het is super bijzonder dat ze een therapiedag kan meebeleven.

 

Celeste is een beetje knorrig vandaag; ze krijgt waarschijnlijk steeds meer last van obstipatie aangezien ze vanaf vorige week donderdag geen ontlasting meer heeft gehad. Daarom besluiten we om na de therapie bij de apotheek een klysma te halen om de stoelgang op gang te brengen. Inmiddels heeft dit zijn werk gedaan.

Vandaag moeten de dolfijnen tijdens de therapie gedeeld worden. Bonnie is op de top van haar vruchtbaarheid en dat heeft zijn weerslag op het gedrag van de hele groep dolfijnen. Om alle kinderen evenveel tijd met de dolfijnen te geven, wordt er nu dus met de dolfijnen gerouleerd.

Voor Celeste is dit erg onrustig. Ze begint de dag met dolfijn Sami (broertje van Chabelita) in het ene bassin, maar na ongeveer 10 minuten gaat ze naar het andere bassin, waar de vrouwtjes Bonnie, Nubia en Chabelita (moeder en dochters) zwemmen. Alleen Chabelita heeft echter zin vandaag, waardoor er effectief één dolfijn is voor drie kinderen.

Celeste reageert niet helemaal okay vandaag. Waarschijnlijk is het een combinatie van diverse factoren: de onrust onder de dolfijnen, het delen van de dolfijnen, haar obstipatie en vermoeidheid. De sessie is kort vandaag en niet helemaal succesvol. De rest van de dag dus goed rusten, en lekker knuffelen met Merel.

 

We kijken uit naar morgen, wat alweer de laatste dag van de dolfijntherapie is.